Η όμορφη προσέγγιση, η εμπιστοσύνη στο νερό, τα επίσημα μαθήματα κολύμβησης και η υπομονή είναι τα κλειδιά για να βοηθήσετε το παιδί σας να κολυμπήσει..

Είναι σημαντικό να μιλήσουμε με θετικά λόγια για την κολύμβηση στο παιδί.

Όταν το παιδί σας ξεκινά την κολυμβητική του περιπέτεια, είτε πρόκειται για την επίσκεψη σε μια πισίνα, είτε για να πάει στη θάλασσα το καλοκαίρι ή να παρακολουθήσει κάποιο μάθημα κολύμβησης, η γονική θετική και αισιόδοξη γλώσσα είναι πραγματικά σημαντική.

 

Για παράδειγμα, εάν βάσει προηγούμενης εμπειρίας σας πιστεύετε πως το νερό δεν θα είναι αρκετά ζεστό, προσπαθήστε να μην το κάνετε "θέμα" μπροστά στο παιδί σας , σαν να πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να μιλήσετε για τις οποιεσδήποτε θετικές εμπειρίες κολύμβησης στο ίδιο μέρος και τι κάνατε εκεί άλλες φορές που επισκεφτείκατε το σημείο.

 

Αν έχετε μια όμορφη ανάμνηση που να σχετίζεται με το κολύμπι, μην δυστάσετε να του την αναφέρετε.

 

Μπορείτε να μιλήσετε με χαρά στο παιδί σας για κάποια εμπειρία που είχατε. Μια εκδρομή που συνδυάστηκε με κολύμπι, ένα υπέροχο καλοκαίρι με ξαδέλφια και φίλους στο νερό, παιχνία και ο,τι άλλο μπορεί να σκεφτείτε που θα κάνει το παιδί να χαρεί μαζί σας.

 

Μην ξεχνάτε να το επιβραβεύετε καθ' όλη τη διάρκεια της κολύμβησης.

 

Σε ποιο παιδί δεν  αρέσει να παίρνει το "μεγάλο μπράβο" από τον μπαμπά και τη μαμά;

Ένα από τα βασικά "κλειδιά" για να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το κολύμπι είναι να του λέτε μπράβο ενώ κολυμπάει και να δείχνετε περηφάνια για κάθε βήμα που κάνει μέσα στο νερό.

Μην ξεχνάτε πως η ηλικά δεν έχει καμία σημασία στο πως αντιλαμβανόμαστε αυτά που μας λένε οι άλλοι.Το παιδί λαμβάνει τα ερεθίσματα αλλά και τα συναισθήματα του γονιού όσο μικρό κι αν είναι.

Σημαντικό επίσης είναι να μην το απογοητεύετε λέγοντας για παράδειγμα "Σε αυτό το μάθημα δεν ήσουν καλός" ή "Δεν θα είσαι έτοιμος για τους αγώνες" ή " Μήπως βαριόσουν και ήρθαμε άδικα; Γιατί αυτό έδειχνες".

Στη ζωή μας η αποδοκιμασία μπορεί να μας βάλει να "στυλώσουμε" τα πόδια κάτω και να μην κάνουμε ούτε βήμα ξανά.

Αυτό ισχύει και πάλι για όλες τις ηλικίες. Κάθε είδους αποδοκιμασία μας τραβά μακριά από τον στόχο μας, που στην προκειμένη είναι να αγαπήσει το παιδί σας το νερό.

Το παιδί πρέπει να νιώθει άνετα στο νερό και να μην έχει καθόλου άγχος.

Έτσι, εάν το παιδί σας μοιάζει δειλό ή ντροπαλό μέσα και γύρω από το νερό, αυτό πρέπει να σας προειδοποιεί ότι πρέπει να εστιάσετε στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του παιδιού σας. 

Η εκμάθηση της οποιαδήποτε τεχνικής είναι δυνατή μόνο όταν το παιδί νιώθει σιγουριά μέσα στο νερό. Πριν του δείξετε διάφορες τεχνικές καλό θα ήταν να του δείξετε πως μπορεί και πρέπει να νιώθει άνετα μέσα στο νερό.

Η εμπιστοσύνη του παιδιού στο νερό μπορεί να έρθει πιο εύκολα αν για κάποια ώρα παίξει μαζί σας μέσα σ' αυτό.

Η εκμάθηση της κολύμβησης  είναι μια δεξιότητα ζωής που προσφέρει πολλά οφέλη σε παιδιά και ενήλικες. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολο είναι να μάθουμε να κούμπάμε γι 'αυτό είναι καλύτερα να αρχίσουμε τα μαθήματα κολύμβησης νωρίς.

Νέα & Ανακοινώσεις

Thumbnail Ένα άρθρο που ανατρέπει ό,τι ξέρουμε για τον κίνδυνο της θάλασσας..... Ο λαός μας από τα πανάρχαια χρόνια είναι σε συνεχή επαφή με το νερό. Ωστόσο, κάθε καλοκαίρι μετράμε εκατοντάδες θύματα πνιγμού. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε και να...
Tα παιδιά μαθαίνουν τόσο γρήγορα το νερό αλλά και τον εαυτό τους μέσα από αυτό.Κάθε χρόνο εντυπωσιαζόμαστε ακόμα κι εμείς οι ίδιοι με την εξέλιξή τους.Συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς αθλητές μας! Δείτε εικόνες από τις φετινές επιδείξεις στο  ΟΑΚΑ:...
Thumbnail Η πρώτη προπονήτρια  Βaby Swimming στην Ελλάδα, Μαργαριτα Κοντζιά, αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόσκληση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ώστε να πραγματοποιήσει...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας.